Folk i peruk

Härmed träder ni in i en grupp av människor från olika århundraden. Vad de har gemensamt är att de ofta bär peruk. Spännande att tänka sig att alltid vara varm i hjärnan och för vissa i denna samling har det också märkts.

Denna utställning har varit en bildningsresa för mig genom att jag trängt in i dessa personers liv för att förstå och kunna återskapa dem på mitt sätt. Det betyder dock inte att dessa personer är mina absoluta fixstjärnor eller att jag på något sätt är deras efterföljare. Nej, jag är blott en enkel konterfejare* som har haft sällskap av denna skara under vintern och våren.

Vad som slagit mig är att många människor idag är otroligt slätstrukna och vill gärna ha en jämn tillvaro där ingen sticker upp och ut. Kanske är jag inte tillräckligt observant och därför missar jag alla de original och uppfinningsrika fantastiska människor som litteraturen och konsten är fyllda av. Jag vet inte men jag tror att jag trivs i 16- och 1700 talets värld som jag kan återskapa här i min ateljé i Ysby. Dock finns det individer som glimmar till och därför har det varit roligt att knyta samman århundraden i denna utställning

Mycket nöje

Välkomna

Ysby 2017

Maggan Ek