Kontakt

Scrolla

Kontakta Allkonstverket

Allkonstverket
Perstorpsvägen 2
312 94 Laholm
info@allkonstverket.se

Peter Bengtsson

Som den ena delen av succeduon fru och herr kultur har det fallit på min lott att vara teknisk, snabb och finurlig.

När vi filmar är jag fotograf, klippare och ljudtekniker
När vi animerar står jag för de datoriserade delarna.
När vi gör teater gör jag ljus, ljud och scenografi.
För mig är de inte så stor skillnad på att måla huset eller måla en tavla. Allt blir en konstnärlig handling och alla konstnärliga handlingar kräver arbete.

Jag fick en upphängning på trädgård som började lite försiktig med några pioner runt flaggstången och sen höll på att leda till personlig konkurs då jag plöjde ner hela privatekonomin i rabatten.
Men när en mani blir tillräckligt aktiv är det lika bra att göra ett jobb av den. Jag är nu en uppskattad föreläsare och idéträdgårdsbyggare som älskar att kombinera min kulturbakgrund med trädgård på olika festliga sätt.

//Peter B

Maggan Ek

Jag förbehåller mig rätten att vara en renässansmänniska, det har nämligen under vissa perioder varit förbjudet för konstnärer att syssla med mer än en konstform. Eftersom mitt lynne är ombytligt och mitt själsliv oroligt fyller jag så många av dygnets timmar som möjligt med olika former av konstnärligt skapande.

Det kan vara i grupprocess under mina arbetsdagar på Dramalogen

Det kan också vara under nattliga samtal med August Strindberg om svårigheten att våra människa och samhällets intåg i det byråkratiska träsket.

Vissa tider arbetar jag med att måla, andra att renovera, att förgylla trädgården med roliga infall och ibland på jakt efter ting från min barndom i spaning efter den tid som flytt.

Samtid, dåtid och framtid flyter samman för mig då jag är en mycket stor konsument av litteratur. Mest älskar jag klassikerna eftersom allt emanerar ur dem. Min vanliga husmanskost är dock kriminalhistorier i ett sådant mått att ni inte skulle tro mig och jag själv inte riktigt vet var den ena började, den andra slutade eller vad kommissarien som vad inblandad hette. Detta intresse delar jag med Gertrude Stein, inga likheter i övrigt.